Hamilelikte bebek gelişimi 28 / 41 haftalar
Bebekler üçüncü üç aylık dönemin başlangıcında yaklaşık 2 1/4 kilo ağırlığındadır. Şimdi kirpikleri olan gözlerini kırpabilirler . Ve kırışık ciltleri pürüzsüzleşmeye başlıyor. Ayrıca tırnaklar, ayak tırnakları ve gerçek saçlar (veya en azından bazı şeftali tüyleri) geliştiriyorlar ve beyinlerine milyarlarca nöron ekliyorlar. Bebek gelişimi ; 40 haftalık bir bebek ortalama 19 cm uzunluğundadır ve yaklaşık 7 kilo ağırlığındadır.
28 haftalık: Son üç aylık döneme hoş geldiniz! Gelişmekte olan bebeğinizin gözleri rahminizden ışık filtrelemesini görebilir.
29 hafta: Bebeğinizin kasları ve ciğerleri olgunlaşmaya devam ediyor ve başı gelişmekte olan beynine yer açmak için büyüyor.
30 hafta: Bebeğiniz artık yaklaşık 3 kilo ağırlığında. Bu arada, ruh hali değişimleri, sakarlık ve yorgunluk ile mücadele ediyor olabilirsiniz.
31 hafta: Bebeğinizin güçlü vuruşları sizi geceleri ayakta tutuyor olabilir – ve tekmeledikçe kasılmalarını hissediyor olabilirsiniz.
32 haftalık: Bebeğiniz dolgunlaşıyor! Bu arada, genişleyen uterusunuz mide ekşimesine ve nefes darlığına neden olabilir.
33 haftalık : Bebeğiniz şimdi 4 kilodan biraz daha ağır durumda yatakta rahat olmakta zorluk çekebilirsiniz.
34 haftalık: Bebeğinizin merkezi sinir sistemi ve akciğerleri olgunlaşır ve baş dönmesi ve yorgunluk sizi yavaşlatabilir.
35 haftalık: Bebeğiniz rahimde takla atmak için çok rahat, ama yine de – daha az dramatik ise – sık sık hareketler hissedeceksiniz.
36 hafta: Bebeğinizin artık gelişine az kaldı. Son tarihinize yaklaşırken rahim kanalına “düştüğünü” hissedebilirsiniz.
37 haftalık: Bebeğinizin beyni ve ciğerleri olgunlaşmaya devam ediyor. Daha fazla vajinal akıntı ve ara sıra kasılmalarınız olabilir.
38 hafta: Bebeğiniz, yakında test edebileceğiniz sağlam bir kavrayışa sahiptir! Bu arada, preeklampsi belirtilerine dikkat edin.
39 hafta: Bebek gelişimi bu hafta tam dönem ve dünyayı selamlamak için bekliyor! Suyunuz gelirse, doktorunuzu arayın.
40 haftalık : Bebeğiniz küçük bir balkabağı büyüklüğünde! Hala hamileyseniz endişelenmeyin – doğum tarihinizi geçmeniz yaygındır.
41 hafta: Son nokta:) bebeğiniz daha uzun süre içinde kalamaz.
buda ilginizi çekebilir Doğumdan sonra ilk günleriniz