Bebek denize ne zaman girebilir?
Özellikle bebekler, ilk 6 ay bağışıklık sistemleri gelişmediği için enfeksiyonlara açıktır. O nedenle anne sütü çok önemlidir.
Bebeği Kaç Aydan Sonra Denize Sokabiliriz?
Deniz suyu çok sıcaksa(28-30), hava şartları uygunsa ve deniz çok temizse, bebek prematüre veya çok ufak doğmamışsa 3-4 aydan itibaren, ya da kabaca cilt altı yağ dokusunun da iyice geliştiği 5,5-6 kg’lık olmasından itibaren denize sokabilirsiniz.
Bebek Ne Kadar Süreyle Suda Kalabilir?
Burada denizin ısısı, dış ortamın ısısı, denize girilen saat, rüzgar ve bulut durumu, bebeğin suya vereceği tepki gibi birçok faktör bunu belirleyecektir. Çok küçük 2-3 aylık bir bebek ilk kez denize sokulacaksa çok sıcak bir su bile olsa, muhtemelen 2-3 dakikadan fazla sokmamakta fayda vardır, zamanla alışacak ve daha uzun süre suda kalabilecektir. Bu konuda tabii ki en önemli faktör de bebeğin suyu sevip sevmemesi gibi kişisel farklılıklardır. Kimisi suya girince ciyak ciyak ağlarken, bazılarıysa etrafa gülücükler dağıtabilmekte, el ve yaklarını şirin şirin suya vurmaktadır.
Sonuç olarak süreye bebeğiniz tepkileriyle, zaten kendisi karar verecektir. Birkaç örnek vermek gerekirse; Kuzey Ege’de su sıcaklığı 22-24 derece iken 4 aylık bir bebek 3-5 dakika suda kalabilirken, Antalya gibi güneyde bir yerse, hele de yazın ortası ve su sıcaklığı 28-30 dereceye ulaşmışken 9-10 aylık bir bebek belki 30 dak. bile suda kalabilir.